Άρθρο κ. Κουτίνα για το ρόλο της Ασφάλισης Αστκής Ευθύνης έναντι κινδύνων πειρατείας πλοίων

Άρθρο του κ. Γ. Κουτίνα δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 8ης Δεκεμβρίου 2011 της ημερήσιας οικονομικής εφημερίδας ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ,  με τίτλο «Αρωγός η Ασφάλιση κατά πειρατείας πλοίων»
Αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο, πέρα από κάποια πρόσφατη σχετική επαγγελματική εμπειρία της ΚΟΥΤΙΝΑΣ ΑΕ (ασφαλιστική κάλυψη αστικής ευθύνης εταιρείας Security, εξειδικευμένης στην αντι-πειρατική προστασία), ήταν τα διάφορα πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο περί δυσκαμψίας της Ελληνικής Κυβέρνησης στο να οριστικοποιήσει το Νομοσχέδιο που θα επιτρέπει υπηρεσίες αντι-πειρατικής προστασίας πλοίων με την παρουσία ενστόλων. Κάτι που ο Διεθνής Οργανισμός Ναυτιλίας έχει ήδη επιβάλλει ως την πλέον ενδεδειγμένη πρακτική λύση για τον περιορισμό της σύγχρονης μάστιγας της πειρατείας πλοίων. Πρακτική, που όχι μόνο συμβάλλει στη εύρυθμη ναυτιλία αλλά  καθιστά ασφαλίσιμο, με λογικό κόστος, το συγκεκριμένο ιδιαίτερα σημαντικό κίνδυνο.
Για μια ακόμη φορά, ο θεσμός της Ασφάλισης αποδεικνύεται αρωγός στο σύγχρονο επιχειρείν και μάλιστα στον διεθνώς καταξιωμένο τομέα της ναυτιλιακής όπου η χώρα μας διαδραματίζει πρωτεύοντα ρόλο.