Εισήγηση κ. Γ.Κουτίνα στο 4o διαδυκτιακό σεμινάριο “Επιχειρηματική & Επαγγελματική Αστική Ευθύνη” του “insurancewebinars.gr”

Με εξαιρετική επιτυχία έγινε χθες 13 Ιανουαρίου διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) με θέμα: «Ασφαλιστικά προϊόντα Αστικής Ευθύνης _ Εμβάθυνση στην  Ασφάλιση Επαγγελματική Ευθύνη». Εισηγητής, ήταν ο κ. Γεώργιος Κουτίνας, Εμπειρογνώμων Ασφαλίσεων και διευθύνων σύμβουλος της «ΚΟΥΤΙΝΑΣ Α.Ε» - Μεσίτες Ασφαλίσεων,  Lloyd’s Coverholders.

Πρόκειται για πρωτοποριακό, για τα ελληνικά δεδομένα, σεμινάριο στο οποίο οι ακροατές παρακολουθούν από την οθόνη του ηλεκτρονικού υπολογιστή τους, στο γραφείο ή στο σπίτι τους και ταυτόχρονα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν ερωτήσεις στον Εισηγητή.

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο συμμετείχαν 37 άτομα (ο μεγαλύτερος μέχρι στιγμής αριθμός συμμετεχόντων σε παρόμοιο σεμινάριο) από διάφορα μέρη της Ελλάδος και την Κύπρο. Οι συμμετέχοντες ήταν ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και  υψηλόβαθμα στελέχη ασφαλιστικών εταιριών.

Ο κ. Γιώργος Κουτίνας για πρώτη φορά μίλησε ζωντανά για 2,5 ώρες και απάντησε σε ερωτήσεις, μεταφέροντας στους συμμετέχοντες πληροφορίες και γνώσεις από την πολύχρονη εμπειρία του στον ασφαλιστικό κλάδο της Αστικής Ευθύνης.

Από την παρουσίαση και την όλη συζήτηση διαφάνηκε η ανάγκη να ακολουθήσουν επιμέρους εξειδικευμένα σεμινάρια  όπως: «Ασφάλιση επιχειρηματικής αστικής ευθύνης (Γενική & Εργοδοτική Ευθύνη, Αστική Ευθύνη Προϊόντος)», Επαγγελματική Αστική Ευθύνη «Αρχιτεκτόνων – Μηχανικών», «Δικηγόρων - Δικηγορικών Εταιρειών», «Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών & Λογιστών – Φοροτεχνικών», «Συμβούλων Πληροφορικής», «Φορέων Πιστοποίησης και Εργαστηρίων», όπου θα αναλύεται το αντίστοιχο θεσμικό πλαίσιο, οι παράμετροι ασφαλισιμότητας και οι όροι του Ασφαλιστηρίου.

Στη βάση αυτή, προβλέπεται να ξεκινήσει μία σειρά διαδικτυακών σεμιναρίων μέσα από τα οποία θα ενημερώνονται ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και στελέχη της αγοράς για επιμέρους ζητήματα που αφορούν τον κλάδο επιχειρηματικής και επαγγελματικής αστικής ευθύνης, με στόχο την ανάπτυξη της αντίστοιχης ασφάλισης στη χώρα μας. 
(http://www.insuranceforum.gr/viewtopic.php?f=39&t=5469)